miercuri, 16 noiembrie 2016

Monumentul victimelor din clubul Colectiv II

La 8 noiembrie 2015 a fost sfinţită Troiţa ridicată in memoria victimelor din clubul Colectiv, amplasată în curtea Bisericii Sfântul Nicolae Broşteni şi ridicată de Fundaţia Profesor George Manu. Pe troiţă se află o placă pe care sunt gravate numele celor decedaţi, iar mai jos una care menţionează pentru cine a fost ridicată troiţa. 






La un an de la tragedie în curtea aceleiaşi biserici a fost sfinţit un monument funerar ridicat la inițiativa Arhiepiscopiei Bucureștilor pe care poate fi citit "In memoria tinerilor care au decedad ca urmare a incendiului de la clubul "Colectiv" din Bucureşti în noaptea de 30/31 octombrie 2015." *** "Pentru chipurile lor ce nu vor fi uitate,/Pentru cei ce au suflete îndurerate,/ Pentru cei ce până ieri erau mama şi tata,/ Dar azi privesc în gol o cruce şi data."/ "Versuri Claudia Şuteu, "Colectiv"".



 Biserica Sfântul Nicolae – Broșteni

Biserica Sfântul Nicolae – Broșteni

luni, 14 noiembrie 2016

Piaţa Unirii V


Alte imagini cu Piaţa Unirii aici: I, II, III, IV.

vineri, 11 noiembrie 2016

Monumentul victimelor din clubul Colectiv I

Monumentul ridicat în amintirea celor 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv a fost inaugurat duminică, 30 octombrie 2016, în micul parc din faţa Maternităţii Bucur, la un an de la tragedie. Monumentul, realizat de artistul Elena Surdu Stănescu, reprezintă un înger care pare că vrea să-şi ia zborul. Îngerul din bronz este aşezat pe un soclu sferic pe care sunt gravate numele victimelor.




















Corneliu Coposu

Bustul lui Corneliu Coposu din Piaţa Palatului (Biserica Creţulescu) amplasat în 1996, autor Ion Buculei


Bustul lui Corneliu Coposu din Strada Batiştei, în curtea Asociaţiei 21 Decembrie 1989



luni, 7 noiembrie 2016

Prima Expoziţie a Electricităţii din România în Parcul Carol 1928

Cu ocazia jubileului Şcoalei Comunale de Electricieni şi Mecanici a fost organizată în 1928 în Parcul Carol Prima Expoziţie a Electricităţii din România (1908-1928)

 Cel care s-a ocupat de organizarea Expoziţiei a fost ing. Dimitrie Leonida

 Planul pavilionelor în care au expus:

În Pavilionul A al Băncilor de Credit şi Crissoveloni au expus Şcoala Comunală de Electricieni şi Mecanici, Ministerul de Industrie şi Comerţ, Institutul Român de Energie, Societatea Electrica, Uyinele Comunale Bucureşti, Vulcan, Ing. D. Leonida.

Acest pavilion cuprinde în general: istoricul electricităţii, istoricul maşinilor de forţă, bogăţiile României, proiecte pentru electrificarea ţării, date statistice, lucrările elevilor Şcolii Comunale de Electricieni şi Mecanici.

În Pavilionul B Reşiţa se găseau aşa numiţii Curenţi Tari şi aici expuneau Industriile mari electrotehnice din România, Reşiţa, Energia, Fabrica de acumulatori Tudor.

Este sectiunea curenţilor tari ai expoziţiei, a construcţiilor de maşini electrice, transformatori, aparate, acumulatori.

În Pavilionul Bucovinei care purta şi indicativul C se aflau Curenţii slabi şi aveau standuri Energia-Ericssson, Şcoala Comunală de Electricieni şi Mecanici – din nou şi tot din nou Fabrica de acumulatori Tudor. Pavilionul era dedicat telegrafiei, telefoniei, aparatelor de semnalizare pentru cauile ferate, ceasuri electrice, aparate de alarmă, electrochimia s.a.

În Pavilionul Banatului, pavilionul D se găsea Tracţiunea electrică, Modelul căii ferate electrice suedeze A.S.E.A. şi Societatea Comunală de Tramvaie.

În Pavilionul E, Pavilionul Societăţii GIB găsim Radio, Energia, Baltic, Şcoala Comunală de Electricieni şi Mecanici.