Trei cărți poștale ilustrare cu imagini ale Pieței Unirii de la sfârșitul deceniului al nouălea ale secolului trecut.
miercuri, 5 februarie 2020
Monumentul artiștilor muzicii românești
La 1 Iulie 2019, de Ziua Muzicilor Militare, la intrarea în cazarma Inspectoratului General al Muzicilor Militare, a avut loc dezvelirea Monumentul artiștilor muzicii românești, realizat de un colectiv de artisti plastici condus de către artistul plastic Valentin Tănase, directorul Studioului de arte plastice al armatei: plutonierii-adjutanți Paul și Gabriela Muscalu, sculptori, și plutonierul-adjutant principal Ion Teodor Bâltac, tehnicianul pentru sculptură. Monumentul a fost realizat la inițiativa generalului-locotenent Cătălin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit.
Piața Delfinului
Imagine surprinsă din intersecția șoselelor Pantelimon și Socului, către Piața Delfinului, în care se poate vedea singurul complex agroalimentar de tip "Circul Foamei" care a supraviețuit până astăzi.
Bustul Generalului Constantin Hârjeu
Constantin Hârjeu (n. 10 decembrie 1856, București – d. 24 mai 1928, București) a fost un politician și general român, membru corespondent (din 1909) al Academiei Române.
Miercuri, 30 mai 2018. la ora 11.00, pe bulevardul Unirii, la intersecţia cu strada Ion Pillat, a avut loc dezvelirea bustului generalului Constantin N. Hârjeu, personalitate de seamă a armei Geniu, fost ministru de război. Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din arma Geniu "General Constantin N. Hârjeu", cu aportul comunităţii geniştilor militari şi sprijinul administraţiei publice a Primăriei Sectorului 3 şi a Primăriei Generale a Capitalei.
Lucrarea a fost realizată de către sculptorul Valentin Tănase, șef de proiect fiind arh. Bogdan Ionescu, iar responsabil cu construcția col. ing. Neculai Botezatu. Bustul este dintr-un material vopsit în negru și așezat pe un soclu înalt placat cu granit.
marți, 4 februarie 2020
Statuia lui Tudor Vladimirescu din Parcul Fabricii
În actualul parc Tudor Vladimirescu - fost al Fabricii - din cartierul Militari situat vis-a-vis de Liceul Tudor Vladimirescu, a fost dezvelit vineri, 24 mai 2019, în prezența primarului Sectorului 6 și a autorului monumentului, sculptorul Paul I. Popescu, statuia lui Tudor Vladimirescu, care îl înfățișează pe acesta în picioare, cu mană dreaptă pe sabie și având în mâna stângă un document pe care stă scris "Patrie se cheamă poporul iar nu tagmă jefuitorilor". Statuia, realizată din bronz, are o înălțime de 3,40 metri și este așezată pe un soclu din piatră de Vrața, înalt de 90 cm.
luni, 3 februarie 2020
Șoseaua Pantelimon
Articolul intititulat "Bucureștiul în oglinda viitorului", din ziarul Scânteia nr. 9997 / 12 Octombrie 1974, este ilustrat cu mai multe machete, între care cea a șoselei Pantelimon, care surprinde intersecția cu șoseaua Iancului și cea cu șoseaua Chișinău, fostă Socului. Se văd o serie de blocuri care nu au fost însă realizate, așa cum este ansamblul din centrul imaginii, unde astăzi este restaurantul McDonald's și stația de benzină. Tot aici, la intersecția șoselelor Iacului, Pantelimon și Piere de Coubertin, este evident monumentul cu obelisc, care nu s-a realizat, astăzi aici găsindu-se o fântână arteziană.