vineri, 20 februarie 2009

Strazi, bulevarde, piete

Bulevardul Academiei si Bulevardul Elisabeta.

Piata Teatrului National.
Aceasta ilustrata a fost donata de domnul Iulian Lipovanu

Calea Mosilor

Calea Victoriei

Bulevardul Take Ionescu - Palatul Wilson

Piata Sfantul Anton

Piata Sfantul Anton

Piata Teatrului National cu Palatul Telefoanelor

Piata Sfantu Gheorghe

Calea Victoriei
Aceasta ilustrata a fost donata de domnul Sorin Robu

Calea Victoriei
Aceasta ilustrata a fost donata de domnul Sorin Robu
Calea Victoriei

Calea Grivitei

Bulevardul Bratianu

Strada Regala vazuta din Calea Victoriei

Piata Bratianu si Piata Universitatii

Calea Rahovei - Calea Rahovei pornea din dreptul Dambovitei, intre Biserica Domnita Balasa si Palatul de Justitie. Astazi podul este cateva zeci de metrii mai la est.

Bulevardul Coltei

Strada Lipscani - in dreapta B.N.R.

Pasajul Roman de pe Calea Victoriei

Sos. Kiseleff cu vechiul Arc de Triumf

Soseaua Kiseleff - Pavel Dimitrievici Kisseleff general şi om politic rus (1788-1872), a fost preşedinte plenipotenţiar al Divanurilor Moldovei şi Ţării Româneşti în timpul ocupaţiei ruse (1829-1836), autor al Regulamentului Organic, ambasador al Rusiei la Paris (1856-1862), din ordinul lui, a fost trasată în Bucureşti şoseaua ce-i poartă numele.

Calea Victoriei - In stanga se vede o parte a Athenee Palace-ului. Cladirea principala, a Academiei Comerciale nu mai exista, pe locul acesteia aflandu-se astazi parcarea din fata restaurantului Cina. Iar in partea dreapta este Fundatia Universitara Carol I ( Astazi B.C.U. )

Bulevardul Academiei

Piata Teatrului National - Vedere cu vechiul Teatru National, in dreapta Hotel Continental. La 13 octombrie 1878 Teatrul cel Mare devine prin Decret domnesc Teatrul National si primeste importante fonduri pentru reparatii si modernizarii.


Piata Bratianu - Vedere cu statuia Bratianu ( interesant este ca in ansamblu este locul unde astazi se afla Holetul Intercontinental, Teatrul de Opereta si Teatrul National )


Piata Bratianu - Vedere spre Monumentul Bratianu si Universitatea

Vedere spre Camera Deputatilor

Piata Parlamentului

Piata Arhivelor


Aleea Mitropoliei - A fost cedata orasului Bucuresti de catre viceprimarul Romani la 7 septembrie 1906 o copie a statuii Lupa Capitolina. Lupoaica a avut diverse locatii trecand prin Piata sf. Gheorghe, Piata Dorobanti, ajungand astazi in Piata Romana.
Piata Bratianu
Blocul ARO ( Astazi Patria )

7 comentarii:

  1. Mi-a facut placere sa vad aceste ilustrate .e bine ca exista oameni care acorda importanta cuvenita lucrurilor vechi, incarcate de istorie.
    feliciapops

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a facut o reala placere sa vad ilustratele postate ma bucur mult ca mai sunt oameni care nu uita trecutul istoric al oraselor frumusetea parcurilor arhitectura cladiril or si portul oamenilr felicitari vlahule

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau sa spun ca am si eu multe carti postale , vechi , minunate si nu m-am gandit niciodata ca as putea bucura si privirea altor oameni iubitori de istorie, iubitofi de frumis. cum as putea sa le fac cunoscute sunt sigura ca as surprinde cunoscatorii cu splendoarea lor poate cineva e interesat

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ultima fraza ese o intrebare, atunci este foarte simplu: google ofera posibilitatea crearii unui astfel de blog. Pentru mai multe detalii va rog scrieti-mi pe mail la: vlahul2008@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu citi dintre cei ce citesc blogul tau isi aduc aminte de Piata Sf.Anton. Ce-a fost atunci se vede din ilustrata postata de tine, ce e acum se poate vedea la fata locului. O bucata de teren, gol in centrul lui, fara un pom, fara o planta, inchisa accesului dinspre bulevard de un bloc comunist,hada, populata doar de specimene dubioase. Duceti-va sa vedeti cu ochii vostri, acolo e si Hanul Manuc, si fosta cafenea zisa "Veche", si biserica Sfantul Anton si Curtea Veche. Dupa douazeci de ani de la evenimentul din 1989, vai de orasul asta ce a ajuns! L-au casapit comunistii, dar si mai rau si urat l-au terminat post-decembristii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim, am incercat sa fac eu ceva pt orasul asta atat de stigmatizat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu esti singur frate! Cand ai nevoie de ajutor, stii unde ma gasesti!

    RăspundețiȘtergere