sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Descoperiri arheologice in Piata Universitatii


In cadrul sapaturilor arheologice prilejuite de lucrarile pentru construirea unei parcari subterane in Piata Universitatii au fost descoperite aproximativ 40 schelete umane apartinand unui cimitir datand din secolul al XVII-lea, dupa ce initial au fost descoperite structuri de zid si conducte de apa din secolele XVIII - XIX.


Pe locul de pe unde au fost mutate statuile lui Spiru Haret, Ion Heliade Radulescu, Mihai Viteazul si Gheorghe Lazar se afla in desfasurare lucrarile pentru construirea unei parcari subterane cu o adancime de 20 metri.




Cateva link-uri catre stire:












Un comentariu:

altblogromanesc spunea...

Stirea nu e destul de comerciala. Incearca sa pui un banner mare "SENZATIONAL" la inceputul articolului si scheletele alea nu-s simple schelete, sunt ramasite ale unor oameni care au trait acum multi multi ani. Chiar si acum 1000 ani!!!... nu o sa-si dea nimeni seama! Si apoi o sa scoti si bani asa cum ti-a sugerat domnisoara Alice Georgiana. Imi place blogul, pacat ca cei care cunosc bine istoria orasului nu se pot face auziti si nu pot sublinia cat de penibile sunt televiziunile si presa scrisa atunci cand vine vorba de astfel de evenimente / descoperiri.