duminică, 10 aprilie 2011

Casarina guardilor comunali


Casarina guardilor comunali.

Cladirea era situata pe malul stang al Dambovitei dupa ce trecea de Piata Unirii.

Prietenul armyuser a dedicat un articol casarmii din Bonaparte.


5 comentarii:

popescu spunea...

cladirea se gasea pe malul Dambovitei chiar de unde pleca strada Cauzasi...gasit pe planul din 1911...cred ca a fost transformata in liceul Cuza si nu disparuta la bumbardamente, dar de asta nu sunt sigur...am tras eu concluzia din forma cladirilor pe planurile cadastrale 1911 si cel de dinaintea sistematizarii din anii 80

armyuser spunea...

Am publicat o istorie legată de cazarma gardienilor din Şoseaua Bonaparte, aici. În finalul istoriei de mai sus, veţi găsi o explicaţie privind eroarea de plasare a "casarinei".

Raiden spunea...

Cladirea din imagine este fostul Liceu Comercial "Carol I", situat inainte de intersectia Splaiului Unirii cu str. Banu Maracine, sensul spre Cauzasi.

Fosta Cazarma a Gardienilor Comunali a fost ulterior extinsa, iar in vremea comunistilor, a gazduit Scoala nr. 79 si Liceul "Al. I. Cuza".

Cladirea a fost demolata in anii '80, iar pe locul ei trece azi bd. Unirii, in zona aripii "Splai" a Magazinului Unirea si a blocurilor imediat urmatoare.

popescu spunea...

o imagine inainte de demolare...se vede ca a fost extinsa cladirea
http://www.radioromaniacultural.ro/emisiuni/comment-ca-va/images/200709-10/cristian-popescu-liceul-a-i-cuza-fost-lic-comercial-carol-i.jpg

Anonim spunea...

A fost liceul AL.I Cuza acolo. Prin spate trecea strada Negru-voda care urca pina in Vacaresti.Se vede in poza: dupa liceu era o sinagoga care a fost arsa ori la rebeliunea legoionara ori in timpul razboiului. Prin anii 60 mai erau ceva darimaturi si apoi a fost terenul de sport al liceului. Scoala 79 era in spate pe intrarea Negru Voda in cladirea fostului Tribunal Militar unde a fost judecat Antonescu. In fata pe chei era institutul medico-legal Mina Minovici.