marți, 5 iulie 2011

Sanatoriul Dr Kiriac



Sanatoriul Dr Kiriac



L.E.: Dupa ce a trecut o perioada de aproape 9 luni primesc un mail de la Dan Rosca care suna asa: "...din intamplare am gasit locul unde se gasea Sanatoriul dr.Kiriac ... Era in spatele vechiului Teatru National, pe locul unde se intalnesc strazile G.Vraca (fosta Sf.Ionica) si A.Demetriad (fosta Zorilor). In locul sanatoriului azi este un bloc."

Asadar acesta sanatoriu se afla in str. Sf.Ionica exact acolo unde se termina str. Zorilor.

Multumesc Dan Rosca!

4 comentarii:

ADRIAN spunea...

m-am tot uitat ... seamana cu ceva de pe Lascar Catargiu dar nu-mi dau seama unde putea fi asta ... e ceva pe verso lamuritor?

Vlahul spunea...

Intradevar, asa pare, insa deocamdata nici eu nu am identificat-o. Pe verso nu scrie in general nimic despre locatii atata timp cat se specifica pe partea cu imaginea.

Tiby spunea...

Am gasit in cartea Teatrele din gradinile de vara ale bucurestilor de altadata de Vera Molea un pasaj care se refera la Sanatoriul Kiriac: "gradina Mitica Georgescu era cautata de multe trupe de artisti, în anul 1901 a fost închisa de catre Consiliul Municipal pe motivul ca alaturi era un sanatoriu cu vreo câteva camere ale doctorului Kiriac (consilier municipal) si bolnavii nu se puteau odihni din cauza zgomotului de la terasa.
Gradina Mitica Georgescu s-a aflat pe strada Câmpineanu, alaturi de Teatrul National. .. Mitica Georgescu, Om de afaceri, mai ales în domeniul restaurantelor, a închiriat curtea de la Strachineasca, despartind-o printr-un gard de casa proprietaresei, apoi, i-a dat o înfatisare placuta prin construirea unei scene, în plus, a ridicat si o sala mare pentru restaurant, cu o bucatarie spatioasa"...

Vlahul spunea...

Multumesc frumos @tiby pentru relatare. Un an cu impliniri!