luni, 28 noiembrie 2011

Bucurestii in filatelie


Una dintre entitatile care se ocupa frumos de urbe este Romfilatelia. Bucurestii sunt reprezentati in frumoase serii de timbre, de o calitate superioara si cu un design atragator. Desi inca de la inceputul secolului trecut au fost tiparite timbre ce ilustrau un eveniment local, voi prezenta in continuare o parte din emisiunile postdecembriste.

Colita dedicata aniversarii a 130 de ani de la construirea Bancii Nationale a Romaniei.

Colita ce aminteste de proclamarea Regatului Romaniei.

Blocul seriei dedicata centenarului Expozitiei Generale din 1906 ce s-a desfasurat in Parcul Carol, special construit si amenajat pentru acest eveniment.

Colita seriei de mai sus, in care este reprezentat Palatul Artelor, ulterior Muzeul Militar. Cladirea nu mai exista, pe locul ei se afla astazi mausoleul liderilor comunisti.

In 2009 s-au sarbatorit 550 ani de la prima atestare documentara a Bucurestilor.

Colita seriei de mai sus reprezentand Catedrala Patriarhala.

Colita dedicata implinirii a 110 ani de la inaugurarea Fundatiei Universitare Carol I, astazi Biblioteca Centrala Universitara.


Colita seriei Vechiul Bucuresti.

Blocul Vechiul Bucuresti.


O colita din seria "Bancnote si monede in circulatie", singura de la sfarsitul perioadei regimului comunist. Despre Bucurestii in numismatica am scris acum jumatate de an.


Colita dedicata aniversarii a 110 ani de la punerea pietrei de temelie a Palatului C.E.C.


3 comentarii:

Vlahul spunea...

Multumesc. La multi ani si tie!

RobertN spunea...

Un An Nou cu sanatate si fericire! Imi place mult postarea, chiar astazi m-a intrebat baiatul meu de unde poate sa cumpere timbre, ca si-ar dori mult. Multa sanatate!

Vlahul spunea...

Buna seara si Un An Nou cum va doriti! Magazinele filatelice din Bucuresti sunt pe Ion Campineanu 27, langa magazinul Adam, Jean Louis Calderon 1-5, in spatele Teatrului National si pe Calea Mosilor 288, segmetul dintre Eminescu si Carol pe trotoarul din stanga in aceeasi directie de mers. In unele zile de duminica, la Clubul Filatelic Bucuresti de la intersectia Stefan cel Mare cu Dorobantilor langa Ambasada Turca, vine o doamna de la Romfilatelia. Pentru alte localitati consultati lista: http://www.romfilatelia.ro/magazin/reteamagazine.php .