luni, 30 iulie 2012

Piata Unirii


Piata Unirii - vedere circulata in 1972, inainte de sistematizarea din anii '80 ce a dus la modificarea radicala a zonei.


Magazinul Unirea catre sfarsitul anilor '70.

Armyuser a scris pe subiect.

4 comentarii:

ADRIAN spunea...

De imaginea a doua ma leaga un pic si memoria. In fata magazinului Unirea (arh. Gh. Leahu, 1974), la semafor, m-a prins cutremurul din '77. Eram in troleibuz cu ai mei in drum spre casa. In imagine se vede si un autobuz rosu cu burduf din seria IKARUS - cred ca era un autobuz 134 care avea capatul aici si celalalt in Piata Chibrit.

Vlahul spunea...

Evenimentul din '77 a fost unul dintre primii pasi in schimbarea la fata a Bucurestilor... Pana atunci conducerea comunista a construit in principal in zonele libere ale orasului. Sfarsitul anilor '70 si inceput anilor '80 au fost decisivi pentru aspectul orasului...

Anonim spunea...

In fotografia cu piata unirii se poate sa nu fie reprezentata piata unirii din cauza ca hotelul intercontinental este pozitionat gresit (daca aia e piata unirii). Ilustratia arata ca si cand peisajul este realizat privind de undeva din actualul bulevard Magheru.

Vlahul spunea...

Este vorba de infatisarea zonei respective inainte de a fi sistematizata in anii '80. Avem in partea stanga vechea Hala si imediat Hanul lui Manuc. In fata, usor dreapta, dupa spatiul verde, se afla Biserica Sfantul Ioan cel Nou (http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/biserica-sfantul-ioan-nou-67946.html). Bulevardul Magheru este delimitat de Piata ROmana-Piata Universitatii. Cel din imagine este B-dul IC Bratianu, fost 1848.