luni, 1 august 2016

Statui bucureștene în epoca regalității

Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic în colaborare cu Secția de arte, arhitectură și audiovizual a Academiei Române, organizează luni, 13 iunie 2016, de la ora 13.00 vernisajul expoziției de fotografie „Statui bucureștene  în epoca regalității” în Sala „Teodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române. Expoziția este dedicată aniversării celor 150 de ani de la intrarea Regelui Carol I în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și a 135 de ani de la proclamarea Regatul României. Autorii expoziției sunt  Acad. Răzvan Theodorescu,  Prof. Univ. Dr. Arh. Augustin Ioan, Prof. Dr. Arh. Marius Marcu-Lapadat, concepție grafică – Arh. Octavian Carabela, Dr. Conf. Univ. Ioana Gabriela Beldiman și istoric Cezar Petre Buiumaci, în colaborare cu Acron Creativ.

Evenimentul cuprinde expoziția de fotografie care va prezenta publicului imagini ale monumentelor de for public ridicate în timpul domniei Regelui Carol I, Regelui Ferdinand, Regelui Carol al II-lea și Regelui Mihai, expoziție ce transpune omul de astăzi în peisajul sculptural bucureștean al vremurilor trecute. Vernisajul din data de 13 iunie 2016 va fi însoțit de proiecția filmului documentar „Statui bucureștene  în epoca regalității” și de un colocviu susținut de autorii expoziției. Realizarea acestei expoziții are drept scop principal punerea în valoare a monumentelor de for public și promovarea Bucureștiului ca oraș al turismului cultural.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, în perioada 13 – 17 iunie 2016, în intervalul orar 10:00-16:00 la Sala „Teodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române, Calea Victoriei nr. 125, Sector 1, Bucureşti.
Credit foto: Cristian Oprea.


















Un comentariu:

ADRIAN spunea...

Vad ca a fost si Augustin Ioan. L-ai abordat? In ideea ca vorbisem mai demult cu el sa va vedeti eventual pentru o discutie de principiu legata de subiectul de doctorat?