miercuri, 1 aprilie 2020

Cartierul Floreasca

Cartierul Floreasca în câteva cărți poștale ilustrate din perioada comunistă.


O imagine panoramică peste Floreasca. În planul doi, în partea dreaptă se vede Circul de Stat, iar în partea stângă Moara Asan.


Vedere aeriană a cartierului Floreasca, cu strada Ceaikovski, turnul de birouri de la Automatica, actualul Eliade Tower și lacul Floreasca. În planul doi sunt lacul Herăstrău Casa Scânteii.


Vedere aeriană a cartierului Floreasca, cu strada Ceaikovski, fosta fabrica Ford, devenită Automatica și turnul de birouri de la Automatica, actualul Eliade Tower. În planul doi parcul Floraasca cu blocurile turn și sala de sport, urmate de casele de pe strazile Radu Beller, Popa Marin și Jean Monet.


Parcul Giuseppe Garibaldi, cu bustul patriotului italian în mijloc și Cinemascop Floreasca. Deși cinematograful nu mai funcționează de mulți ani, parcul poarta astăzi numele de Parcul Cinema Floreasca. 


Patinatori pe lacul Floreasca


Vedere peste lacul Floreasca, către parcul Floreasca și blocurile turn.


Complexul sportiv Floreasca, construit în 1949, după planurile arhitecților Titus Evolceanu și Sofia Ungureanu, și dat în folosință în 1950. Complexul este format dintr-o sală în care se desfășoară diverse jocuri sportive și un bazin de înot acoperit, cu o lungime 33 m și o lățime de 16 m. Din 1994, în memoria handbalistului Lucian Grigorescu, Sala Sporturilor Floreasca îi poartă numele.


Imagine către blocurile turn care străjuiesc parcul Floreasca, surprinsă din curtea Complexului Sportiv Floreasca, de lângă statuia gimnastei, care poate fi văzută în partea stângă a imaginii anterioare.


Vedere cu parcul Floreasca având în prim-plan sculptura „Bucuria muncii” realizată de sculptorul Emil Mereanu. În planul doi sunt blocurile turn de la marginea parcului. 


Vedere peste lacul Floreasca cu blocurile turn în planul doi.

Niciun comentariu: