luni, 28 noiembrie 2011

Bucurestii in filatelie


Una dintre entitatile care se ocupa frumos de urbe este Romfilatelia. Bucurestii sunt reprezentati in frumoase serii de timbre, de o calitate superioara si cu un design atragator. Desi inca de la inceputul secolului trecut au fost tiparite timbre ce ilustrau un eveniment local, voi prezenta in continuare o parte din emisiunile postdecembriste.

Colita dedicata aniversarii a 130 de ani de la construirea Bancii Nationale a Romaniei.

Colita ce aminteste de proclamarea Regatului Romaniei.

Blocul seriei dedicata centenarului Expozitiei Generale din 1906 ce s-a desfasurat in Parcul Carol, special construit si amenajat pentru acest eveniment.

Colita seriei de mai sus, in care este reprezentat Palatul Artelor, ulterior Muzeul Militar. Cladirea nu mai exista, pe locul ei se afla astazi mausoleul liderilor comunisti.

In 2009 s-au sarbatorit 550 ani de la prima atestare documentara a Bucurestilor.

Colita seriei de mai sus reprezentand Catedrala Patriarhala.

Colita dedicata implinirii a 110 ani de la inaugurarea Fundatiei Universitare Carol I, astazi Biblioteca Centrala Universitara.


Colita seriei Vechiul Bucuresti.

Blocul Vechiul Bucuresti.


O colita din seria "Bancnote si monede in circulatie", singura de la sfarsitul perioadei regimului comunist. Despre Bucurestii in numismatica am scris acum jumatate de an.


Colita dedicata aniversarii a 110 ani de la punerea pietrei de temelie a Palatului C.E.C.


joi, 24 noiembrie 2011

Bucurestii vechi si noi recidiveaza

Ieri, in prima zi a targului de carte Gaudeamus, Bucurestii vechi si noi, prin initiativa d-lui Andrei Slavuteanu, impreuna cu Bucuresti FM a lansat chiar la debutul targului o lucrare intitulata "Povestea trecatorilor din Bucuresti...", o carte, avand indemnul "Si tu poti sa scrii...", care reda fidel exprimarea in scris a vizitatorilor targului de carte de anul trecut imbinata cu imagini din Bucurestii de ieri si de azi.
Indemnul revine si anul acesta la standul Bucuresti FM.






sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Calea Mosilor


Calea Mosilor.


Calea Mosilor.


Intersectia Mosilor - Colentina cu Stefan cel Mare - Mihai Bravu - cunoscuta sub numele Intersectia Bucur Obor.



Magazinul si ansamblul Bucur Obor.


sâmbătă, 12 noiembrie 2011

2 Statui

Monumentul Eroilor Sovietici din Piața Victoriei, care în anii '80 a fost mutat în rodul de pe B-dul Kiseleff, iar în prezent este situat în cimitirul Eroilor Sovietici din Soș. Pipera. A fost realizată de Constantin Baraschi, fiind amplasată în Piața Victoriei în anul 1945.


Statuia lui Mihail Kogălniceanu, fruntaș pașoptist moldovean, premier al României după Unirea din 1859 și ministru de externe în vremea lui Carol I. Statuia a fost executată în bronz în anul 1936 de către sculptorul Oscar Han și îl înfățișează pe omul politic, istoricul și scriitorul Mihail Kogălniceanu, în picioare, cu mâna dreaptă sprijinită în șold și cu piciorul stâng ușor împins spre înainte. 


O imagine bonus. Link.