luni, 15 septembrie 2014

Au început înscrierile la Webstock 2014






Particip ca blogger la Webstock 2014
Comunitatea online locală își dă întâlnire anul acesta la Webstock, cel mai mare eveniment de social media din România, ce se va desfășura la JW Marriott Grand Hotel, pe 26 septembrie 2014. Totodată, s-a dat startul inscrierilor la conferință și a înscrierilor la Webstock Awards, competiția care aduce în prim plan cele mai inedite proiecte din mediul online, lansate în ultimul an, în România.
Proiectele și campaniile pot fi înscrise în competiție gratuit în perioada 15 iulie1 septembrie, într-una din cele 12 categorii ce vor fi jurizate de un grup de practicieni în marketing, comunicare, digital, social media și mobile.
Categoriile anunțate în cadrul acestei ediții sunt: Publishing, Utility, Visual, Blogging Campaigns, Special Projects, Facebook Applications, Bloggers Projects, Mobile Applications,  Corporate Blogs, Innovation, Social Campaigns in online, Video blogging.
În competiție pot participa doar proiectele care nu au participat în cadrul editiilor precedente Webstock Awards, iar un proiect poate fi înscris doar într-o singură categorie. Jurizarea include o etapă de preselecție, ce se va desfășura între 3-8 septembrie și notarea finală, ce va avea loc în perioada 9-19 septembrie.

Pentru mai multe detalii despre înscrierea proiectelor la Webstock Awards 2014 accesați linkul: http://webstock.ro/premii/

WEBSTOCK, FESTIVALUL INTERNETULUI
În fiecare an, Webstock oferă oportunitatea bloggerilor și persoanelor din agenții să întâlnească/reîntâlnească reprezentanți ai companiilor prezente la eveniment. Mai mult, evenimentul oferă și oportunitatea de colaborare a acestora.
Iată  de ce nu ar trebui să ratezi nicio ediție a evenimentului:
NETWORKING. Webstock este un bun prilej de a reîntâlni prieteni din industria comunicării și social media, de a face cunoștiință cu persoane pe care le cunoști doar din online, dar și de a bate palma cu diverse companii pe care vrei să le cunoști mai bine. Webstock este unul dintre acele evenimente la care faci schimb de cel puțin 40 de cărti de vizită de-a lungul zilei.
SUBIECTE. Timp de o zi, conferințele și cele trei micro-evenimente specializate aduc în prim plan cele mai actuale subiecte din indutrie. Pasionații de comunicare, de mobile, de blogging și social media vor asista la o serie de prezentări cu informații utile și se vor lăsa inspirați și motivați de către vorbitorii evenimentului.
TENDINȚELE.INDUSTRIEI. Unii dintre cei mai cunoscuți specialiști din domeniu vor aduce în prim plan tendințele care contează acum în comunicare și social media. Participanții vor afla care sunt oportunitățile momentului și cum să facă față provocărilor mai mult sau mai puțin neașteptate.
ÎNSCRIERI LA WEBSTOCK 2014
Modalitățile de participare la eveniment sunt numeroase și anul acesta. Webstock va reuni atât bloggeri interesați de social media, cât și bloggeri specializați pe diverse domenii și, în același timp, va oferi posibilitatea de participare creatorilor de aplicații și proiecte web & mobile. În același timp, Webstock rezervă un numar de locuri pentru oamenii din agenții și companii care doresc să interacționeze cu comunitatea online.
Pentru înscrieri accesați linkul acesta: www.2014.webstock.ro/solicita-invitatie
Pentru a fi la curent cu știrile despre Webstock, urmăriti atât site-ul www.webstock.ro, cât și contul dedicat de pe Twitter (www.twitter.com/webstockro) sau pe pagina de Facebook (http://www.facebook.com/webstock).
***
Despre Evensys
Cu peste 8 ani de experiență în dezvoltarea de conferințe și seminarii proprii, Evensys (www.evensys.ro) organizează în acest moment o paletă largă de evenimente, ce tratează tematici actuale, relevante atât pentru industria de business locală, cât și pentru cea din Europa Centrală și de Est. Astfel, Evensys dezvoltă conferințe și seminarii proprii, ce acoperă 5 arii de expertiză: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investiții, Real Estate și Retail.
Persoană de contact:
Andreea-Cristina Mielu
PR & Marketing Coordinator, Evensys
Str. Pictor Ion Negulici, nr.32, sect.1, București
Tel: 0733.041.005 ; email: andreea.mielu@evensys.ro ;www.evensys.ro

joi, 11 septembrie 2014

Trecut'au anii 2014


Asociația Bucureștiul Meu Drag şi Oraşul lui Bucur vă invită la expoziția "Trecut-au anii...", de vineri, 12 septembrie, pentru a descoperi atmosfera de început de secol XX, comparată cu cea din zilele noastre.
Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 12 septembrie 2014, de la orele 18:30, în curtea Muzeului „Municipiului Bucureşti". Invitat de onoare va fi domnul Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti şi domnul Şerban Lacriteanu, care va dezvălui Bucureştiul anilor '70-'80.
Expoziţia va rămâne pe gardul Muzeului Municipiului Bucureşti-Palatul Şuţu în perioada 12  septembrie – 15 octombrie 2014. Cea de-a opta ediţie va reprezenta un Bucureşti la început de secol XX comparat cu cel din zilele noastre şi un Bucureşti al anilor '70-'80 văzut de domnul Şerban Lacriteanu.
Fotografiile vechi provin din arhiva lui Cezar Petre Buiumaci, pe când cele actuale sunt realizate de membrii Asociaţiei "Bucureştiul meu drag". Cele din perioada '70-'80 sunt realizate de domnul Şerban Lacriteanu. Selecţia fotografiilor a fost făcută de Andrei Bîrsan şi Mihai Petre.
Expun: Adrian Tache; Andrei Birsan; Andreia Birsan; Cezar Petre Buiumaci; Ciprian Muntele; Claudiu Popescu; Cornel Hlupina; Corneliu Tanasa; Crisanta Maciuceanu; Cristin Dumitru; Cristina Dumitru; Dan Moruzan; Dan Pop; Dan Sendroiu; Daniel Mihai; Eduard Gutescu; Eli Driu; Ileana Partenie; Livia Zaharia; Mihaela Motaianu; Mihai Petre; Mirela Momanu; Nicu Buculei; Octavian Cucolea; Roberto Iosupescu; Sabin Prodan; Serban Vornicu; Sorina Tache; Titel Dragomir; Vlad Eftenie.
Ca şi în celelalte şapte ediţii ale expoziţiei „Trecut-au anii...", fotografiile au fost tipărite cu tehnologie Epson: cu imprimantă Epson SureColor SC-S70610, folosind cerneală Epson UltraChrome™ GSX care păstrează acurateţea culorilor, cu gradaţii fine de nuanţă.
Parteneri:
- Muzeul Municipiului Bucureşti, www.muzeulbucurestiului.ro – gazdă şi fotografii vechi
- Cezar Petre Buiumaci http://orasulluibucur.blogspot.ro/ - fotografii vechi
- Doc Comm - designul banerului
- Epson www.epson.ro
- Nikon Romania www.nikonisti.ro
- BUCHAREST PHOTO WEEK www.bucharestphotoweek.ro
Parteneri media:
www.phototeam.ro , www.modernism.ro , www.comunitatefoto.ro , www.foto-magazin.ro , www.B356.ro , www.rri.ro , www.photomagazine.ro , www.foto4all.ro , www.tvcity.ro

Asociația Bucureștiul Meu drag că invită la expoziția "Trecut-au anii...", de vineri, 12 septembrie, pentru a descoperi atmosfera de inceput de secol XX, comparată cu cea din zilele noastre. - See more at: http://www.b365.ro/bucure-ti-la-inceputul-secolului-xx-vs-bucure-ti-actual-intr-o-expozi-ie-foto-de-la-palatul-u-u_214823.html#sthash.TpeQYyfO.dpuf

miercuri, 10 septembrie 2014

Arhiva de Arhitectură




Asociația Istoria Artei a inițiat proiectul „Arhiva de Arhitectură 1830-1860”, finanțat prin concurs de Administrația Fondului Cultural Naţional și Ordinul Arhitecților din România din taxa de timbru de arhitectură.
Proiectul „Arhiva de arhitectură” vizează selectarea și digitizarea unor importante documente legate de începuturile arhitecturii și ingineriei bucureștene (documente, planuri, schițe) și conturarea carierei a peste 30 de personalități ce și-au desfășurat activitatea în perioada 1830-1860.
Inițiativa noastră a apărut ca răspuns la nevoia de recuperare a primei perioade a secolului al XIX-lea, aproape necunoscută publicului larg și chiar și cercetătorilor, pe fondul accesului limitat la documentele istorice, a utilizării scrierii chirilice de mână, a documentaţiei în limba franceză sau germană gotică, din cauza presupunerii că planurile s-au pierdut. Am ales cadrul istoric de la administrația generalului Kiseleff (1829-1834) până la interimatul caimacamului Alexandru D. Ghica (1856-1858), cu unele prelungiri ale activității unor arhitecți până în perioada 1860.
De la 1 septembrie site-ul proiectului www.arhivadearhitectura.ro va fi încărcat zilnic cu articole, documente, schițe și planuri care urmăresc valorificarea bogatelor fonduri cercetate în Arhivele Naționale ale României. Proiectul continuă pe parcursul lunilor septembrie-decembrie cu publicarea a peste 100 de materiale, susținerea de conferințe și acordarea de interviuri la radio, în presa scrisă și online.

www.facebook.com/arhiva.dearhitectura 

Echipa proiectului: istoric de artă drd. Oana Marinache, istoric de artă dr. Cezara Mucenic, filolog dr. Ruxandra Lambru, filolog dr. Elena Ciocoiu, fotograf și grafician Cristian Gache, istoric Cezar Petre Buiumaci, fotograf Cristian Oeffner Oprea
Parteneri: Arhivele Naționale ale României, Muzeul Municipiului București, Institutul Central de Cercetare Științifică, Orașul lui Bucur, Bucureștii Vechi și Noi, Bucureștiul Meu Drag, Logotype, Idei Urbane